Dyson Supersonic haardroger [review]

Dyson shop-in-shop

Dat ik groot fan ben van de producten van Dyson mag wel duidelijk zijn. Ik heb al zo vaak hun producten in het zonnetje gezet, dat ze me binnenkort vast vragen voor hun aandeelhoudersvergaderingen. Dit keer vroeg Dyson me of ik eens wilde komen kijken naar hun nieuwste paradepaardje: de Dyson Supersonic Föhn. Aangezien ze me de laatste keer goed geholpen hebben bij het vinden van een nieuwe minnaar ga ik graag op hun uitnodiging in.

Dyson hudsons bay

Met mijn haren nog nat ga ik op wereldreis naar de Dyson Shop-in-Shop bij de Hudsons Bay in Amsterdam alwaar deze nieuwe föhn mijn wilde lokken gaat temmen. Ik krijg uitleg over het principe van dit apparaat en wat het zo speciaal maakt. Ik ben onder de indruk van het resultaat, maar dat ben ik altijd als ik van de kapper afkomt. De lakmoesproef komt als ik zelf thuis met de haardroger aan de slag ga.

Bekijk hier handige tips en tricks voor de perfecte styling van je haar

Er zijn honderden haardrogers op de markt en ze doen allemaal hetzelfde, je haren drogen en in model wapperen. Je kunt je afvragen wat kan er nu nog verbeterd worden aan een föhn? Die vraag stelde Dyson zich ook en het kostte ze 4 jaar om deze vraag te beantwoorden. Dyson doet altijd alles nét even anders en nét even wat beter. Dat zag je al bij hun stofzuigers en ventilatoren. Nu met deze nieuwe föhn doen ze het weer nét even anders dan alle andere föhns.

Dyson Supersonic: nét even anders

Ze hebben namelijk het zwaarste onderdeel, de motor met de ventilator, verplaatst naar de handgreep. Bij andere haardrogers zit deze in de buis waar ook de lucht uitstroomt, waardoor ze topzwaar worden. Ik vind het geniaal bedacht van Dyson. Ik merkte direct dat hij veel fijner in de hand ligt dan mijn oude föhn.

Zelf deze haardroger proberen? Dat kan, bij de Dyson Shop-in-shop bij Hudsons Bay!

Het lichte gewicht en het stille karakter van de föhn zouden anders vermoeden, maar hij blaast dertien liter lucht per seconde door je haren heen, en dat is indrukwekkend hoor! De Dyson Supersonic is tot 6 keer sneller dan de motor van andere haardrogers en maar half zo zwaar. 

Geen beschermingsproducten nodig

Ik wordt steeds enthousiaster over dit wonderding. Deze föhn heeft intelligente warmtecontrole. Een glazen parelsensor meet de temperatuur 20 keer per seconde en geeft deze informatie door aan de microprocessor die het dubbel gelaagde verwarmingselement aanstuurt.  Hierdoor wordt hij nooit warmer dan 150 graden en je haren kunnen dus niet verbranden of beschadigen. Je hoeft voor het drogen ook geen beschermingsproducten in je haren te spuiten. Zelf met het de onhandelbare krullen van mijn nichtje wist hij wel raad!

In de Dyson Supersonic zit gepatenteerde Air Multiplier technologie wat ervoor zorgt dat er drie keer zoveel lucht naar buiten wordt geblazen dan er naar binnen wordt gezogen met als resultaat dat je haar veel sneller droog geblazen wordt. En dat is niet zomaar theoretisch geneuzel, ik merk het zelf, binnen no-time is mijn lange haar droog en glanzend.

Is hij het geld waard?

Kortom, een bijzonder fijne haardroger die zijn werk uitermate goed doet. Maar ik moet toch nog even een puntje bespreken. Een puntje dat in zo’n beetje iedere review over deze haardroger naar voren komt: de prijs. Deze haardroger kost €399,- en dat is een heleboel geld. Is ie dat wel waard vraag ik me af? Dat hangt ervan af! Als je je haren één keer per maand een keertje droog föhnt dan zou ik er mijn geld niet aan uitgeven. Heb je kort haar dat weinig schade ondervindt van een keertje te heet föhnen? Ook dan zou ik er niet aan beginnen.

Maar heb je lang haar net als ik en blaas je ze iedere week droog dan kun je eigenlijk niet om deze föhn heen. Niet alleen omdat hij zo fijn in de hand ligt of omdat hij zo licht is, maar vooral omdat het resultaat écht niet te vergelijken is met een gewone föhn. Ook na mijn uitgebreide test thuis ben ik overtuigt en kan ik hem zeker aanraden. Even sparen, maar dan heb je ook wat.

Dyson föhn

 

Visited 184 times, 1 visit(s) today

theater met kinderen

Voor het eerst naar het theater

Onze #samazinsam heeft gisteren zijn theaterdoop gehad! Voor de allereerste keer mocht hij mee naar een échte voorstelling in het theater. Geen idee hoe hij ...