Douchestoel: ideaal voor de zwangerschap en daarna

Zwanger zijn is fantastisch. Althans, als je geen last hebt van lichamelijke ongemakken en je vrolijk bovenop je roze wolk zit. Helaas ging het bij mij de tweede keer niet zo vlot. Ik kreeg al snel last van mijn bekken en ook mijn rug had het zwaar te verduren. En omdat ik op een gegeven moment wel echt topzwaar was, was douchen een hele opgave. Ik ging op zoek naar een hulpmiddel waarmee ik veilig kon douchen: de douchestoel.

Een douchestoel? Ik ben toch geen 80?!

Och, wat had ik het zwaar met het accepteren dat mijn lijf me enorm in de steek liet al vrij vlot in de zwangerschap. Toen ik dus de tip kreeg om een douchestoel of kruk in huis te halen keek ik dan ook echt geschokt. Ja, wacht even, ik ben geen 80! En toen me werd verteld dat ik zo’n ding gemakkelijk bij de hulpmiddelenwinkel kon bestellen was ik helemaal van mijn á propos. Bij het woord hulpmiddelenwinkel denk ik ook aan hoog laag bedden rollators, rolstoelen en, gruwel, po-stoelen. Nee, dat was het helemaal het publiek waar ik me onder schaarde.

Totdat je een keertje uitglijdt

Ik stelde het gebruik van een douchestoel dan ook genadeloos uit. Totdat ik op een avond dat ik alleen thuis was, uitgleed onder de douche en me echt flink bezeerde. Toen de man des huizes de blauwe plekken zag, werd er datzelfde moment nog een douchekrukje voor me besteld. Ik sputterde nog wat tegen maar zelfs mijn hormonale tranen mochten niet baten. Dat krukje komt er, en je gaat het gebruiken ook!

Hmm, toch best handig

Mijn zwangerschap vorderde en met elke week die voorbij ging, groeide mijn buik. Op het werk droeg ik een speciale buikband, bleef veel zitten op mijn speciaal ingestelde bureaustoel en iedereen werd ingeschakeld om me een beetje rustig te houden. Mijn collega’s kennen me te goed blijkt maar weer. Maar thuis, wanneer ik de band afdeed en op de bank neerplofte, had ik hulp nodig om ook weer van die bank af te komen. Staan in een natte douchecel met die zware buik was al helemaal slopend. En toen ging ik voor het eerst op dat krukje zitten. Hmm, dat was toch wel even handig. En een stuk minder zwaar. En toch eindelijk best wel verdomd makkelijk. Het krukje werd mijn beste vriend tijdens de laatste loodjes.

Ook na de zwangerschap heeft zo’n krukje nog nut

Toen de weeën begonnen, wilde ik graag onder de douche. Het warme water gaf voldoende afleiding van de pijn. Maar af gauw bleek dat staan onder de douche geen goed plan zou zijn naarmate de weeën erger werden. Snel werd mijn krukje onder mijn bevallige derrière geschoven en daar zat ik dan. Onder het genot van het warme water mijn weeën weg te puffen. Wederom was het mijn redder geweest. Ook toen goed en wel ons kindje was geboren, kwam het krukje nog van pas. Door mijn zwakke rug was het in bad doen van zo’n kleintje echt een crime. Daarom ging ik al gauw met mijn kleintje lekker onder douche. En jullie weten vast als geen ander dat zo’n klein wezentje glibberig als de pest is. Daarom vond ik het maar wat makkelijk om niet ook nog met mijn voeten te gaan glibberen en gewoon lekker plaats te nemen op mijn douchekrukje.

Inmiddels zijn we de babyfase alweer eventjes voorbij en wordt het krukje gebruikt als tandenpoetskrukje voor de oudste. Of als ik moet schoonmaken en ik heb geen zin om het keukentrapje te pakken. En eerlijk, in geval van een grote verjaardag is het een prima extra zitplekje. Zo zie je maar weer, zo’n douchestoel is een prima aankoop. Zelfs als je geen 80 bent!

 

Visited 54 times, 1 visit(s) today