Wat is Circle with Disney [Review]

schermtijd
Ik hoorde laatst een collega blogger vertellen over een apparaatje in haar huis waarmee ze controle heeft over het internetgebruik van haar kinderen. De Circle with Disney heet het. Zo op het eerste gezicht leek het me een fantastische oplossing voor de schermtijd issues die ik constant heb met mijn kinderen. Ik besloot zelf eens een kritische blik te werpen op dit “wonderapparaat” en er een uitgebreide review over te schrijven. Aan de ene kant ben ik enthousiast over het ding, aan de andere kant heb ik er toch wat morele bezwaren tegen. In deze review ga ik dieper in op alle functies van de Circle with Disney van Meet Circle maar ik vertel je ook over de bezwaren die ik heb met het apparaat.

In deze review: 

In deze review vertel ik je wat Circle With Disney nu precies is, hoe het werkt en wat het nou precies allemaal kan. Ik geef je een paar tips waar je Circle With Disney kunt kopen in Nederland en wat hij kost. Verder geef ik je wat informatie over alternatieve apparaten. Ik vertel je over mijn ervaring en deel ik je wat ervaringen van andere gebruikers.  Tenslotte ga ik wat dieper in op de morele bezwaren die ik bij het apparaat heb en hoe het zit met de privacy van je kinderen.

Circle with Disney

Het maakt niet uit hoe verantwoordelijk of communicatief sterk onze kinderen ook zijn, ervoor zorgen dat hun online activiteiten veilig en gezond blijven is geen makkelijke klus. Voor ouders is het een uitdaging op academisch niveau. Welke content krijgt mijn kind te zien, welke apparaten gebruiken ze om online te gaan, op welk tijdstip van de dag zijn ze online en hoe lang zijn ze met online activiteiten bezig. En dan heb ik het alleen nog maar over het technische aspect. Over het sociaal emotionele aspect kan ik weer een heel ander artikel schrijven.

Meetcircle speelt op de worstelingen van de ouders in met het uitbrengen van Circle with Disney. Dit is een kastje welke je aan Wi-Fi router hangt en waarmee je vervolgens de activiteit van elk apparaat dat op je thuisnetwerk is aangesloten kan volgen, bewaken en de wifi van kun aan- en uitzetten.

Hoe werkt Circle with Disney

Circle maakt gebruik van een methode die bekend staat als ARP-spoofing. Ai, dat klinkt niet best, is dat niet iets wat gebruikt kan worden door hackers om netwerkbeveiliging in gevaar te brengen? Dat klopt, maar gelukkig gebruikt Circle deze techniek alleen voor goede dingen. Circle gebruik ARP spoofing om al het netwerkverkeer op jouw netwerk te monitoren zonder dat je daar speciale dingen hoeft in te stellen. Circle kan daardor vrijwel elk apparaat dat is aangesloten op je thuisnetwerk, inclusief smartphones, laptops, tablets, slimme tv’s en spelcomputers volgen.

Circle disney

Circle is dus geen router, maar koppelt wel draadloos met die van jou. Circle is ontworpen om met een enkel netwerk te werken en alle requests van alle apparaten in het huis te beheren.

Je kunt Circle aansluiten rechtstreeks op je netwerk of laten verbinden met je netwerk via Wifi. Eenmaal verbonden met je netwerk verbinden alle apparaten die ook aangesloten zijn op je netwerk automatisch met Circle. In een app welke beschikbaar is in de App Store en in Google Play kun je vervolgens al deze apparaten beheren.

Vergelijk de actuele prijs

Bol.com – Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Coolblue.nl – Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd of gratis ophalen bij 2.600+ ophaalpunten

Wat Kan Circle allemaal?

Zodra je de Circle hebt aangesloten download je de app. Je kunt in de app zien welke apparaten er allemaal aan je netwerk hangen. Grappig om te zien hoeveel dingen in huis gebruik maken van WiFi. Wij zijn blijkbaar echt een “Internet of Things” huishouden met meer dan 20 apparaten. Als je eenmaal weet welk apparaat bij welk kind hoort kun je ze toewijzen aan een profiel. Zo hebben we de laptop en de mobiele telefoon van mijn dochter onder haar profiel onder gebracht en de computer en iPad van mijn zoon onder zijn profiel. We kiezen ervoor om onze (die van mijn man en mijzelf) apparaten buiten beschouwing te laten en niet te beheren via Circle.

Circle with disney

In het profiel van mijn dochter kunnen we nu zien welke apps ze de afgelopen tijd heeft gebruikt en hoe lang. Zo konden we bijvoorbeeld zien dat ze van 18:30 uur tot 23:00 uur bijna non-stop op Snapchat is bezig geweest. We kunnen overigens niet zien wát ze daar op Snap allemaal heeft gedaan of gezegd.

Met Circle van Disney:

  • Heb je inzicht in het internetgebruik van je kinderen
  • Kun je een bedtijd instellen
  • kun je bepaalde apps filteren
  • Kun je heel het internet pauzeren voor heel het hu

Naast inzicht in het gebruik van haar telefoon en welke apps ze allemaal gebruikt kunnen we ook tijden instellen waarop ze geen gebruik mag maken van haar telefoon. Je kunt het zelfs zo instellen dat ze bepaalde tijden geen gebruik mag maken van specifieke apps. Je kunt heel het internet uitschakelen of inschakelen vanuit de app. Een handig middel om het schermtijd van je kind in de gaten te houden.

Je kunt een dagelijkse bedtijd instellen. Na deze tijd zal heel het internet geblokkeerd worden op het mobiele apparaat van je kind. Je kunt ook bepaalde apps helemaal blokkeren. Vind je het niet okay dat je kleuter van 5 op YouTube gaat rondkijken, dan kun je de hele YouTube app uitschakelen op zijn of haar tablet.

Circle kun je verbinden aan handige “chore” apps. Dit zijn apps waarmee je je kinderen kunt aansporen om klusjes in huis te doen. Zodra een klusje is afgerond kun je je kind een beloning geven in de vorm van bijvoorbeeld extra schermtijd.

Waar koop je Disney Circle

Vergelijk de actuele prijs

Bol.com – Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Coolblue.nl – Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd of gratis ophalen bij 2.600+ ophaalpunten

Mijn ervaring met Disney Circle

Ik kan heel duidelijk zijn. Disney Circle werkt goed, snel en eenvoudig. Installatie is inderdaad een peuleschil. Zodra je hem aansluit en de app gedownload hebt werkt hij gewoon. De app werkt heel intuitief. Alles is makkelijk in te stellen en je kunt goed zien wat er allemaal op je netwerkt gebeurt. We hebben de app geïnstalleerd en zijn met de kinderen rond de tafel te gaan zitten om met ze te praten over hun online gebruik. Ik heb ze uitgelegd wat Circle allemaal kan zien en bijhouden. We hebben er heel open met ze over gesproken en zijn de discussie over privacy met ze aangegaan. Dat brengt me meteen op het volgende onderwerp. De morele bezwaren die ik heb bij het gebruik van Disney Circle.

Morele bezwaren

Voordat ik met de kinderen sprak over Circle en hun online gedrag had ik al een beetje twijfels of dit apparaat handig is. Nou, ja, handig is het zeker. Maar het heeft me wel aan het denken gezet. Met deze app maak je best veel inbreuk op de privacy van je huisgenoten (kinderen dus). Mijn kinderen vinden dat niet prettig en ik kan me daar ook iets bij voorstellen. Ik hou van openheid, eerlijkheid en vertrouwen. Ik vertel mijn kinderen vaak dat ik ze vertrouw. Een terechte opmerking van mijn dochter “maar als je ons vertrouwd, dan heb je dit apparaat toch helemaal niet nodig”. En dat klopt. We hebben uiteindelijk dus ook besloten Disney Circle niet te gebruiken omdat onze kinderen al wat ouder zijn en ik liever met ze in gesprek ga dan ze te controleren. Maar, ik kan me voorstellen dat er veel ouders zijn met jongere kinderen waarvoor deze app wel ideaal is. Jonge kinderen kun je nog niet de verantwoording geven om zelf hun online gebruik in de gaten te houden. Disney Circle kan dan een heleboel frustratie en ruzie voorkomen.

Visited 20 times, 1 visit(s) today

Groot Nederlands Dictee voor Moeders

Groot Dictee der Nederlandse Moeders

Geen Groot Nederlands Dictee op T.V. Dit jaar? Geen probleem! Als ervaren voorleesmoeder pak je deze winter niet de Yahtzee, maar onderwerp je vader en kroost ...