Bedankt #nachtouders, ouders van nu!

Als vervent twitteraar zag ik afgelopen week steeds meer tweets voorbijkomen over #nachtouders. Nieuwsgierig als ik ben besloot ik eens te kijken wat het was. Een initiatief van het blad ouders van nu om tijdens de langste nacht, van 21 op 22 december, alle ouders die ’s nachts wakker zijn voor hun kind een steuntje in de rug te geven. Leuk idee zeg en wat fijn voor al die ouders waarvan de kinderen niet doorslapen. Even gingen mijn gedachten terug naar vorig jaar. Mijn drie maanden oude dochter die ook niet echt, of echt niet, doorsliep. Wat ben ik blij dat we dat gehad hebben en mijn dochter inmiddels heerlijk het klokje rond slaapt…fout!

Het begon gistermiddag al toen ik haar ophaalde bij de gastouder. Rode wangen, een naar hoestje en heel veel huilen maakten al snel duidelijk dat dochterlief ziek was. Dan maar snel eten en naar bed, dat zal haar goed doen. Dus om 7 uur lag mevrouw in bed, waarna ze besloot nog ruim een uur te gaan liggen ‘zingen’. Na een uur zingen was ze het zat en zette ze het op een huilen. Dan maar even op de bank met een flesje thee. Dochterlief keek vrolijk mee naar de Ice Age kerstfilm en baalde stiekem wel toen wij om kwart over negen besloten de reclame te gebruiken om haar weer in bed te leggen.

Na een gezellige discussie met manlief over wie nu had moeten zorgen dat de biebboeken op tijd terug gebracht werden deed ik om kwart voor twaalf het licht uit en besloot te gaan slapen. Weer fout! Om half één hoorde ik onze dochter huilen. Ik lag eens te luisteren in de hoop dat mijn man wakker zou worden en eruit zou gaan, maar nee. Het schijnt zelfs wetenschappelijk bewezen te zijn dat mannen dit gewoon niet horen. Net toen ik besloot erheen te gaan, werd mijn man toch wakker met de woorden:”Hé, ligt ze nou te huilen?” Hij ging erheen, gaf de speen en de knuffel en het leek klaar.

Om 2 uur begon ze weer. Dit keer ging ik er zelf maar heen en gaf de knuffel en speen, maar helaas. Mevrouw had geen zin om te slapen. Na een paar keer heen en weer gelopen te hebben besloot ik haar een zetpil te geven en dan maar even bij ons in bed te nemen. Bij ons in bed gedroeg ze zich, in tegenstelling tot meestal, voorbeeldig en ging lief liggen en wij sukkelden weer in slaap. Ook onze dochter viel in slaap alleen was er nog één klein probleempje. Er lagen nog twee mensen in de weg om lekker te liggen en dus werd ik regelmatig wakker van een arm tegen je hoofd, een duw tegen mijn borsten of een poging gewoon helemaal over mij heen te gaan liggen.

Om 5 uur begon ze verschrikkelijk te hoesten, zo erg dat wij dachten dat ze stikte en mijn man maar besloot een flesje met water te halen. Ik klopte haar zachtjes op d’r rug in de hoop dat ze snel weer lief zou gaan slapen. Gelukkig hielp het water en mijn dochter viel in mijn armen weer in slaap. Na een uur in dezelfde houding legde ik haar rustig weg en jahoor, ze sliep verder.

Om half 8 was dochterlief echt uitgeslapen en begon ze papa eens over zijn gezicht te aaien en te proberen over mama heen te klimmen. We zette de tv aan voor haar waar we samen naar de wereld is mooi keken, hoezo mooi?! Hebben jullie wel eens van slaapgebrek gehoord?!

Duf drukte ik mijn telefoon aan om eens te kijken wat ik allemaal had gemist. Ik opende twitter en ineens wist ik het weer #nachtouders! De langste nacht van het jaar was ook voor ons de langste nacht geworden en ook onze dochter vond het nodig ons toe te voegen aan de eindeloze club #nachtouders. Ik weet het zeker, mijn dochter heeft dit initiatief gezien als een uitnodiging om eens lekker wakker te blijven en te zorgen dat mama mee kon doen met deze, sympathiek bedoelde, twitter actie. Daarom wil ik ouders van nu nog even bedanken voor dit briljante idee en vragen of ze binnenkort een #lekkerdoorslapen actie kunnen organiseren!

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Murph leert zoenen

Ja, ik mag zijn verhaal vertellen. Maar alleen als hij een schuilnaam krijgt. Freek Vlam vindt hij wel wat. ‘Of nee, noem me Murphy’, zegt ...