BABY Born Barbecue, mama’s jeugddroom! [Review]

baby born barbecue

Met 2 meisjes in huis die regelmatig “baby” spelen, kon een BABY born eigenlijk niet ontbreken natuurlijk. Toen wij dus van de week het pakket met daarin een interactieve BABY born en de barbecue set ontvingen, stonden mijn dochters van 2,5 en 7 jaar te juichen in de tuin. Stiekem juichte mama ook mee. Vroeger wilde ik een BABY born, maar om de een of andere reden kreeg ik die niet. Misschien vond mijn moeder hem te duur of was ik eigenlijk al net te oud, dat weet ik niet. Hoe dan ook, mijn jeugddroom ging in vervulling!

Baby Born, niet zomaar een pop

BABY born kwam in 1991 voor het eerst op de markt. Een snelle rekensom leert mij dat ik 7 was en misschien vond mijn moeder mij wel te oud voor zo’n babypop toen. Als ik dan nu kijk naar mijn zevenjarige dochter die dolblij was met de pop vraag ik mij af wat deze pop nu zo speciaal maakt. De interactieve BABY born is niet zomaar een pop die alleen kan liggen en zitten. Ze kan ook drinken en eten, plassen, huilen en slapen. Net een echte baby dus. Verder ziet ze er absoluut behoorlijk echt uit. Het fijne van deze interactieve baby is dat er geen batterijen nodig zijn. Tot slot zag ik dat ze tegenwoordig ook een jongen en een donkere BABY born hebben. Een welkome aanvulling voor (poppen)ouders die graag iets anders willen.

Wat zit er in het pakket

De Interactieve Baby Born kwam in een mooie doos en ik vond hem echt wel behoorlijk compleet. Er zit een romper in en een fles, bord en lepel. Ook vind je in de doos een luier en een pakje voeding om de baby te eten te geven. Tot slot zaten er een potje en speen in de doos. Ik vond het wel wat jammer dat er echt maar 1 luier bij zit. Natuurlijk snap ik dat het idee is dat ik naar de winkel ren om luiers te komen voor de baby, maar met 2 dochters die niet konden wachten om de pop water te geven in de avond was het even een uitdaging. Wij hadden gelukkig nog mooie wasbare poppenluiers die de baby ook goed paste en zo ging ook onze pop milieubewust en hip door het leven.

Baby Born Barbecue

Toen was de andere doos aan de beurt, een prachtige barbecue set. Echt toevallig zaten we net zelf te barbecueën en de baby kon dus gelijk ook meedoen. In de barbecue moesten 3 AAA batterijen, waar waren die krengen ook alweer, en toen kon hij aan. Ik vroeg mij nog even af wat dat ding dan in hemelsnaam zou gaan doen met batterijen, maar toen ontdekte we dat als je op de barbecue duwde hij licht en geluid gaf. Dus als je iets op de barbecue legt gaat hij geluid maken. Je hoort een geluid alsof er vlees aan het bakken is op de barbecue. Fijne aan dit geluid is dat het niet overdreven hard of aanwezig is en dat het ook uit kan. Zeker bij mijn jongste roep ik regelmatig, je worstjes verbranden. En dan gaat ze hem even uitzetten. Het effect van de barbecue wordt echt wel heel erg gewaardeerd en maakt het wel extra geloofwaardig.

Baby Born Barbecue set

Rollenspel

De hele Baby Born barbecue set nodigt enorm uit tot rollenspel. Als snel wordt onze BABY born overal bij betrokken en moet ze om de haverklap even een worstje bakken. In de set zit vlees, mais, bordjes en bestek en 2 flesjes limonade. Allemaal van goede kwaliteit en hartstikke leuk passend in verhouding bij de baby. Wat dat betreft kun je wel goed zien dat je een kwaliteitsproduct in huis hebt gehaald. Wij hebben al een poppenstoel en bedje in huis en die werden ook meteen weer tevoorschijn gehaald.

Ruzie

babyborn

Toen het grote pakket binnenkwam heb ik de dochters als eerste verteld dat er 1 cadeau was voor hen samen en dat als er ruzie kwam, het voor mama was. Voor het slapen hebben we samen een oplossing bedacht. De baby mag om en om een nachtje bij de 1 en dan bij de ander op de kamer liggen. De eerste nacht was mijn jongste dochter aan de beurt en ze schoof resoluut alle knuffelbeesten opzij, trok d’r kussen naar de zijkant en ging met d’r hoofd naast het poppenbed liggen. Ik hoorde haar huilen een tijdje later en ging langs om te vragen wat er was, de speen van de baby was gevallen. Af en toe is er wel even strijd over wie er eerst met BABY born mag spelen en in de ochtend is er discussie wie d’r mee naar beneden neemt. Maar helaas is de grote zus vaak  wijs genoeg om de kleine even voor te laten gaan. Dus mama zit nog steeds te wachten op haar kans om eens te spelen met deze BABY born, voorlopig zijn de meisjes er nog veel te druk mee bezig en zet mama haar dromen maar weer opzij voor de kinderen.

Visited 66 times, 1 visit(s) today