Shoppen in Antwerpen met tienermeiden

antwerpen met tieners

Wat vinden jullie ervan om een weekendje naar Antwerpen te gaan, tijdens de uitverkoop?

Ik legde deze vraag bij mijn dochters neer. Hoe leuk is Antwerpen?!

Je hebt er gezellige terrasjes, je kunt er heerlijk eten en de mensen daar zijn ook zo leuk met dat heerlijke Antwerpse accent en je hebt er natuurlijk ook prachtige winkels. De meiden hadden daar wel oren naar dus had ik een hotelletje geboekt, een kamer voor ons drietjes.

Ze zijn zo verschillend die twee meiden van mij. De oudste wilde zoveel mogelijk kopen voor zo weinig mogelijk geld terwijl de jongste al besloten had om in die ene hele dure winkel een shirtje te kopen en voor de rest wel te kijken wat ze met haar geld deed. Deze moeder mocht mee om er voor te zorgen dat er op tijd gegeten en gedronken werd en vooral om dit te betalen.

Terwijl ik zo achter die meiden aanliep, de ene winkel in en de andere uit, moest ik terugdenken aan de tijd dat ze iets kleiner waren ( een meter of zo) en dat ik, zonder enig overleg, de kleding voor ze kocht. Hoe gemakkelijk ging dat toen. Nu was er volop discussie en vooral met mij.

Dit is te duur, dit zit te strak, dit is te wijd, dit is te tuttig, dat trek ik echt niet aan, jeetje mam…. doe ‘s niet zo achterlijk. Hoe oud denk je dat ik ben. Ben geen 8 meer.

Oké ik bemoei me er niet meer mee.

’s Avonds gingen we in een van mijn favoriete restaurantjes eten om daarna lekker ergens anders te gaan uitbuiken. Nadat we een beetje rond hadden gelopen zagen we een plekje vrij op een gezellig terras. Bij een Italiaan.

Er was ooit een tijd dat ik bewonderend werd aangekeken door Italiaanse obers maar nu werd ik meer weggekeken. Ik geloof niet dat ik in mijn leven ooit zo genegeerd ben geweest als op deze avond. Met enige verbijstering moest ik vaststellen dat het effect dat ik toch echt wel heb gehad ( en nog) (toch?) op mannen, deze avond in bijzijn van mijn dochters, volledig teniet werd gedaan.

Ik werd gedoogd. Ik kan het bijna niet anders uitleggen en ik moet eerlijk zeggen dat me dat wel even naar adem deed snakken. Zelfs die ene iets oudere ober nam de moeite niet om maar een klein beetje met mij te flirten. Een knipoog en hij had mijn avond gemaakt. Ik voelde me een tikje teleurgesteld en besloot in plaats van een glas prosecco meteen maar een fles te bestellen.

Ik heb die avond met enige verbazing naar mijn dochters gekeken. Sinds wanneer waren mijn dochters op een leeftijd gekomen dat ze de interesse opwekten van het andere geslacht. Ik ben natuurlijk niet heel erg naïef en weet echt wel dat mijn dochters op een leeftijd zijn dat dat heel normaal is maar om het voor je ogen te zien gebeuren is een heel ander verhaal. Zeker als je zelf volledig buiten gesloten wordt.

Met enige verwondering heb ik vooral naar mijn jongste dochter gekeken. Ik zag haar veranderen van een toch ietwat onzeker meisje naar een vamp. Ze wist precies hoe ze haar hoofd moest houden, haar blonde haren over haar schouder moest gooien om er zo gratis drankjes voor haar en haar zus uit te halen.

antwerpen met tiener

Ik zag de obers hun benen bijna breken om de drankjes voor de dames neer te zetten.Eigenlijk vond ik het ook wel heel grappig. Ik ken mijn jongste dochter en weet dat het nog zo’n kind kan zijn. De verandering naar vamp vond ik vooral erg aandoenlijk. Toen ik naar de wc ging en die is in Antwerpen altijd ergens boven of beneden zodat je minstens drie gammele trappen op of af moet ( waar je best lang over doet na een paar glazen prosecco) roken de obers hun kans en werden de dames mee uit gevraagd.

De obers stoven bij onze tafel weg toen ik weer terugkwam. Ik hoorde ze tegen elkaar zeggen; kijk uit, komt die mama ( Italiaans accent)
Maar ik hoefde de strenge moeder niet uit te hangen, Ze hadden zelf al besloten om niet met de heren mee te gaan. Op de hotelkamer hebben ze nog even alle gekochte spulletjes bekeken, gepast en uiteraard werden de Italiaanse heren uitgebreid besproken.

De volgende ochtend wilde de oudste nog verder winkelen. Ze had nog geld over en had nog een paar leuke dingen gezien die ze wilde kopen. De jongste had er duidelijk geen zin meer in om al die winkels weer af te lopen. Het enige was zij nog wilde was richting het terras lopen waar we de avond van te voren hadden gezeten. Tja, als de feromonen je eenmaal te pakken krijgen.

Ze wilde eigenlijk ook wel naar huis. Ze was er duidelijk klaar mee. Persoonlijk vond ik het niet zo gezellig om op zondagochtend 11.00 al weer terug naar huis te rijden dus op voorwaarde dat we nog minstens zes keer langs het beruchte terras zouden lopen wilde ze nog wel wat langer blijven. Na haar uitgelegd te hebben dat het als vrouw belangrijk is om niet te gretig over te komen en de belofte dat we na het winkelen nog een hapje zouden gaan eten, ging ze overstag en hebben we het nog tot 16.00 uur vol kunnen houden.

Het is echt geweldig om een weekend met je dochters op pad te gaan. Confronterend, dat dan weer  wel! Het wordt weer eens tijd dat ik met vriendinnen een weekendje weg ga , liefst vriendinnen die wat ouder zijn dan ik…..

Ook leuk om te lezen: Stedentrip New York: geef de regie aan je kind

 

Visited 298 times, 1 visit(s) today

Weekendje weg in eigen land

Over twee weken hebben de kinderen een studiedag. Gelukkig zorgt onze school dat deze studiedagen nooit op een woensdag, maar altijd op een vrijdag of maandagvallen ...